Hitna pomoć u Kragujevcu: Intenzivan rad sa 53 terenske intervencije i 91 pregledom u ambulanti - iKragujevac


Vesti

U protekla 24 sata ekipe Zavoda za urgentnu medicinu u Kragujevcu obavile su ukupno 53 terenske intervencije, dok je u ambulanti pregledano 91 odrasla osoba, što govori o intenzivnom radu i visokoj potrebi za hitnom medicinskom pomoći.

Tokom dana, hitne službe su intervenisale 32 puta na različitim lokacijama širom grada, dok je noću bilo nešto manje intervencija, ukupno 21. Od tih intervencija, 12 se odigralo na javnim mestima, što ukazuje na visok nivo urgentnih situacija u različitim okruženjima.

Pregledi u ambulanti su takođe pokazali značajnu aktivnost. Tokom dana je obavljeno 17 pregleda odraslih osoba, dok je tokom noći broj pregleda bio znatno veći, sa ukupno 74 pregleda. Ovi podaci sugerišu da građani češće traže medicinsku pomoć u noćnim satima, što može biti posledica raznih faktora kao što su pogoršanje hroničnih stanja ili iznenadna pojava hitnih zdravstvenih problema.

Najčešći zdravstveni problemi sa kojima su se pacijenti javljali tokom dana uključivali su visoki krvni pritisak, oboljenja od karcinoma, povrede i astmu. Slična situacija je bila i tokom noći, gde su najviše intervencija zahtevali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, povredama i astmatičari. Ovi podaci ističu ozbiljnost zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju građani Kragujevca i ukazuju na potrebu za kontinuiranom i efikasnom hitnom medicinskom pomoći.

Rad Zavoda za urgentnu medicinu u Kragujevcu u protekla 24 sata pokazuje visok nivo posvećenosti i profesionalizma medicinskih ekipa koje su bile spremne da odgovore na hitne pozive građana u bilo koje doba dana ili noći. Građani Kragujevca mogu biti sigurni da u slučaju hitne medicinske potrebe, mogu računati na brzu i stručnu pomoć.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu