Prodaja „Erozije“ Kragujevac: Stečajna licitacija zakazana za 18. jul - iKragujevac


Vesti

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Vodoprivrednog društva „Erozija“ iz Kragujevca, koje se nalazi u stečaju. Javno nadmetanje će se održati 18. jula, a početna cena iznosi 35,03 miliona dinara.

Stečajni postupak nad „Erozijom“ otvoren je u oktobru 2015. godine po nalogu Privrednog suda u Kragujevcu, nakon što je stečajni dužnik predložio pokretanje postupka zbog trajne nesposobnosti plaćanja. Računi preduzeća bili su blokirani od novembra 2012. godine zbog dugova od 11,3 miliona dinara.

Pre devet godina, Vlada Srbije donela je odluku kojom je „Eroziji“ naloženo da podnese zahtev za stečaj. Usled dugotrajnih finansijskih problema, preduzeće nije bilo u mogućnosti da učestvuje na tenderima i javnim nabavkama, što je dodatno pogoršalo situaciju, dovelo do velikih dugova prema poveriocima i neisplaćenih zarada zaposlenima.

Imovina koja se nudi na prodaju obuhvata nekoliko objekata i prava. U Daničićevoj ulici broj 26 nalaze se četiri objekta, uključujući poslovni prostor od preko 320 kvadratnih metara, stan površine 67,5 kvadratnih metara i garažno mesto od 22 kvadratna metra. Takođe, prodaju se i objekti u Ulici Milovana Dragića, izgrađeni bez građevinske dozvole, ukupne površine veće od 350 kvadratnih metara.

Prodaja uključuje i prava na zemljištu površine 4.624 kvadratnih metara, na kojem je stečajni dužnik upisan kao korisnik, kao i pokretnu imovinu i potraživanja stečajnog dužnika.

Ovo javno nadmetanje predstavlja značajnu priliku za potencijalne investitore da preuzmu imovinu i poslovanje „Erozije“ Kragujevac, čime bi mogli da doprinesu stabilizaciji i eventualnom oporavku ovog nekadašnjeg vodoprivrednog giganta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu