Oluja oštetila zgradu "Interšpeda" – Drama na krovu solitera a gde naš sugrađanin spasava krov, saobraćaj blokiran kod Velikog Parka [VIDEO] - iKragujevac


Vesti

U popodnevnim časovima naš grad je pogodila snažna oluja koja je izazvala ozbiljna oštećenja na zgradi kompanije "Interšped". Zgrada, smeštena u centralnom delu grada, pretrpela je znatna oštećenja usled jakih vetrova i intenzivne kiše, što je dovelo do urušavanja delova fasade i krova.

 

Na teren su odmah izašle ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi obezbedile područje i procenile razmere štete. Prema preliminarnim izveštajima, nema povređenih, ali se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost građana i radnika u okolini.

Ono što je dodatno privuklo pažnju javnosti jeste neverovatan snimak koji je portal iKragujevac dobio od svojih čitalaca. Na snimku se vidi naš sugrađanin kako se nalazi na vrhu solitera i pokušava da sanira krov koji oluja preti da odnese. Ovaj hrabri pokušaj mogao je da se završi tragično, ali na sreću, sugrađanin je preživeo oluju bez povreda.

"Naši timovi su na licu mesta i rade na uklanjanju opasnih materijala te osiguravanju zgrade. Apelujemo na sve građane da izbegavaju područje dok se situacija ne stabilizuje," izjavio je portparol vatrogasno-spasilačke jedinice.

Zbog ozbiljnosti oštećenja i prisustva spasilačkih ekipa, saobraćaj je privremeno blokiran na putu kod Velikog Parka. Policija moli građane za strpljenje i savetuje korišćenje alternativnih puteva dok traju radovi na sanaciji.

"Molimo građane da sarađuju sa nadležnim službama i izbegavaju rizična područja. Naše ekipe rade na maksimalnom kapacitetu kako bi se situacija što pre normalizovala," rekao je predstavnik policije.

Građani su takođe pozvani da prijave eventualne dodatne štete ili opasne situacije koje su primetili tokom oluje, kako bi nadležne službe mogle adekvatno da reaguju.

Iako je materijalna šteta značajna, važno je da sugrađanin sa snimka nije povređen, a nadležne službe nastavljaju da rade na sanaciji i obezbeđivanju područja kako bi se što pre uspostavila normalna situacija u ovom delu grada.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu