Sve ekipe otklanjaju posledice nevremena - iKragujevac


Vesti

Danas oko 13 časova Kragujevac je pogodilo nevreme sa jakom kišom i vetrom.

U kratkom vremenskom periodu pala je veća količina kiše zbog čega su ulice u centru grada bile poplavljene, a olujni vetar je na nekoliko lokacija oborio stabla.

Jak vetar oborio je mlado stablo u blizini kafane Balkan, koje je palo na električne žice.

Prema informacijama Zorana Kočovića, načelnika Uprave za vanredne situacije jako nevreme zadesilo je opštinu Knić i grad Kragujevac.

Usled jakog vetra i obilnih padavina oborena su stabla u centru grada i Desimirovcu i oštećenja krovova u ovim naseljima, kao i u ulicama Atinskoj, Kazimira Veljkovića, Rudničkoj, na Tržni centar Erdoglija, zbog čega su angažovani pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci – spasioci i ekipe JKP Šumadija.

Jak vetar oborio je i nekoliko bandera. Ekipe EPS-a su sanirale posledice i normalizovano je snabdevanje strujom.

Saobraćajna policija bila je prisutna na svim lokacijama gde su otklanjane posledice nevremena kako bi saobraćaj mogao nesmetano da funkcioniše, a građani bili bezbedni.

Po naređenju komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Nikole Dašića, svi raspoloživi resursi, ljudstvo i mehanizacija javno – komunalnih preduzeća koje su bile u stanju pripravnosti, sa vatrogascima-spasiocima bili su na terenu, uklanjali stabla i spuštali krovne konstrukcije sa lokacija na kojima je ugrožena bezbednost prolaznika i automobila, a kako bi što pre bile bezbedne za kretanje građana.

Građani kojima je potrebna pomoć mogu pozvati nadležnu službu na broj telefona 505-800.

Naša ekipa bila je danas na terenu i zabeležila kako ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade otklanjaju posledice nevremena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu