ENERGETIKA: Opsežni radovi na rekonstrukciji toplovoda i postrojenja - iKragujevac


Vesti

Period van grejne sezone „Energetika“ doo u najvećoj meri koristi za rekonstrukciju toplovodne mreže i remont postrojenja, kako bi se predstojeća zima dočekala što spremnije.

Ovih dana se izvode opsežni radovi na više lokacija u Kragujevcu. Zbog značajnog povećanja broja potrošača izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa „Sokolis“, obavlja se remont kotlarnice „Erdoglija“, sa rekonstrukcijom pogona i montažom nove hidraulične skretnice.

Istovremeno se radi i novi priključak za „Sokolis“, postavlajju se nove cevi za toplovod i šahte.

U Ulici Kneza Miloša, na potezu od Karađorđeve do ulice Aleksandra I Karađorđevića, u toku je kompletna rekonstrukcija toplovoda, i stare dotrajale cevi se menjaju novim.

U toku dosadašnjeg perioda „Energetika“ doo je postavila novih 300 metara toplovoda u Atinskoj ulici, kao i 170 metara novih cevi u ulicama Čapajevoj i Jadranskoj. Izvedeni su radovi na novom priključku za Grudno odeljenje, dužine 100 metara.

Za obdanište „Ciciban“ je zamenjeno 60 metara toplovoda, a na sistem grejanja je priključena i zgrada u ulici Đenerala Kovačevića broj 1.

Kako bi građani tokom naredne sezone imali stabilno grejanje, ugrađeni su novi glavni pregradni ventili na pravcima Lepenica i Centar.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu