PETRAŠINOVIĆ novi direktor JKP ŠUMADIJE - iKragujevac


Vesti

Odbornička grupa grupa SNS je, nakon ostavke Marka Vujinovića, predložila narodnog poslanika Miroslava Petrašinovića za novog VD direktora JKP Šumadija.


Miroslav Petrašinović rođen je 1985. godine u Kragujevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu kao i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu. Po sticanju zvanja, radio je u Filijali RFZO u Kragujevcu, a nakon toga u Agenciji za privatizaciju.

Jedan je od osnivača gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kragujevcu kojoj je pristupio oktobra 2008. godine.

Za odbornika u Skupštini grada bio je tri puta uzastopno biran . U junu 2016 prvi put je izabran za predsednika Skupštine, tom prilikom je napisao Statut grada, dok je 2020 reizabran, kada je i napisao novi Poslovnik Skupštine grada .

Radni odnos u Energetici zasniva 2021. godine, gde je,između ostalog, bio zadužen za kolektivne ugovore koje je poslodavac zaključivao sa reprezentativnim sindikatima, sistematizaciju radnih mesta kao i dobijanje Licence za obavljanje energetske delatnosti. Obavljao je poslove direktora Direkcije marketinga, potom direktora Direkcije za pravne i komercijalne poslove, da bi nakon poslednje sistematizacije bio na dužnosti direktora Direkcije pravnih poslova.

U oktobru 2023. godine , odlukom Vlade republike Srbije je izabran za prvog člana privremenog organa grada Kragujevca, a od februara 2024. obavlja dužnost Narodnog poslanika u Narodnoj skupštini republike Srbije.

Predsednik je poslaničke grupe prijateljstva za zemljama ASEAN-a, zemalja jugoistočne Azije, a od februara 2024. godine obavlja i dužnost predsednika odbora za Administrativna i mandatnoimunitetska pitanja u Skupštini grada Kragujevca. Savetnik je gradonačelnika Nikole Dašića za oblast međunarodne saradnje.

Jedan je od osnivača društva srpsko-izraelskog prijateljstva AHAVA.

Od priznanja koja u biografiji navodi poseduje: “Medalja borca” SUBNOR Srbije, priznanje Kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju lokalne samouprave i medalju Knez Mihailo Obrenović.

U odeljku „posebne veštine“ u svojoj biografiji navodi da poseduje crni pojas (Shodan) - Ju Jutsu, ''World Allianse of Martial Arts''.


Oženjen je i otac jednog deteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu