Radnički poražen od šampiona Srbije, Vojvodina slavila u Jezeru sa 24:36 - iKragujevac


Sport

U okviru 6. kola Super rukometne lige, rukometaši Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su poraz na domaćem terenu od višestrukog prvaka Srbije, ekipe Vojvodine iz Novog Sada, rezultatom 24:36 (13:17). I pored hrabre i borbene igre, domaći tim nije uspeo da zaustavi sjajnu Vojvodinu, koja je na kraju meča pokazala zašto su šampioni Srbije.

Radnički je dobro ušao u utakmicu, motivisan i odlučan, te je nakon samo nekoliko minuta igre poveo sa 2:0 (3. minut), a ubrzo zatim i povećao prednost na 5:2 (7. minut). Međutim, Vojvodina, nošena iskustvom i kvalitetom, uspela je da povrati balans u igri, a potom i preokrene rezultat u svoju korist (6:7, 13. minut). Domaći igrači su, uz veliku podršku sa tribina, pružali sjajan otpor sve do 22. minuta, kada je rezultat bio izjednačen na 11:11. Od tog trenutka, duža i kvalitetnija klupa gostiju dolazi do izražaja, te se na poluvreme odlazi sa prednošću Vojvodine od 13:17.

Početkom drugog poluvremena, Radnički se vratio u igru i smanjio zaostatak na samo dva gola (16:18, 36. minut). Ipak, tada na scenu stupa golman Vojvodine, Andrej Trnavac, koji je sa svojih 12 odbrana bio najbolji pojedinac na terenu, zaustavivši svaki pokušaj domaćih da se potpuno vrate u meč. Gosti su iskoristili njegovu sigurnost na golu, te su ubrzo počeli da povećavaju svoju prednost, dok je Radnički samo povremeno uspevao da drži priključak. Kako je utakmica odmicala, razlika je postajala sve veća, a u 55. minutu Vojvodina je prvi put stigla do dvocifrene prednosti (20:30). Na kraju, meč je završen rezultatom 24:36.

Najbolji strelci u redovima Radničkog bili su Dušan Medić i Radovan Maljević sa po 7 postignutih golova, dok je kod Vojvodine briljirao Vukašin Vorkapić sa 14 golova, uz odličnu podršku Barisa Pukhouskog koji je postigao 6.

Iako su poraženi, Kragujevčani su pokazali borbenost i odlučnost, ali je kvalitativna razlika u korist Vojvodine bila očigledna. Radnički ostaje sa 6 osvojenih bodova, dok je Vojvodina nastavila svoj šampionski niz.

U narednom, 7. kolu Super rukometne lige, Radnički putuje u Beograd, gde će ih u hali “Šumice” dočekati ekipa Crvene zvezde Maxbet. Ovaj susret je zakazan za subotu, 26. oktobra.

RK Radnički – RK Vojvodina: 24:36 (13:17) Mesto: Hala Jezero, Kragujevac
Gledalaca: 500
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci: Radnički 6 (5), Vojvodina 3 (3)
Isključenja: Radnički 6 min, Vojvodina 12 min

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu