Otvoren 15. Sajam obrazovanja na Šumadija sajmu - iKragujevac


Vesti

Jubilarni 15. Sajam obrazovanja otvoren je na Šumadija sajmu, okupivši oko 30 obrazovnih ustanova, uglavnom iz Kragujevca, koje su predstavile svoje programe budućim srednjoškolcima i studentima. Ova manifestacija pruža jedinstvenu priliku mladima da se bliže upoznaju sa radom škola i univerziteta, što može olakšati njihov izbor budućeg zanimanja i obrazovnog puta.

Na sajmu su se predstavili i državni i privatni univerziteti, fakulteti, kao i srednje škole, promovišući svoje studijske programe, smerovanja i mogućnosti koje pružaju tokom školovanja i nakon sticanja diplome. Škole su takođe imale priliku da prezentuju svoj rad i postignuća, ističući prednosti koje nude svojim učenicima.

Sajam obrazovanja organizovan je u saradnji Šumadija sajma i Školskih uprava, uz podršku lokalne samouprave. Ovu značajnu manifestaciju otvorio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, koji je istakao značaj predstavljanja obrazovnih ustanova mladima kako bi doneli pravu odluku o svom budućem zanimanju.

Poseban akcenat ovogodišnjeg sajma stavljen je na promociju Univerziteta u Kragujevcu i fakulteta u njegovom sastavu, kao i kragujevačkih srednjih škola sa dugom i uspešnom tradicijom obrazovanja. Sajam je odlična prilika za buduće učenike i studente da dobiju sve neophodne informacije i razjasne svoje nedoumice u vezi sa nastavkom školovanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu