U Kragujevcu počeli 49. oktobarski zdravstveni dani - iKragujevac


Vesti

Tradicionalni međunarodni kongres zdravstvenih radnika, Oktobarski zdravstveni dani, koji uz podršku Grada Kragujevca i brojnih zdravstvenih i akademskih partnera po 49. put organizuje Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva Kragujevac, svečano je otvoren u Hotelu Kragujevac.

Kongres za cilj ima okupljanje članova Srpskog lekarskog društva i drugih zdravstvenih radnika radi unapređenja znanja, veština i stavova u skladu sa savremenim dostignućima u medicini, a osnovna tema ove godine je „Neuronauke – medicinski, tehnološki i inkulturacioni izazovi“. Grad Kragujevac je ponosan što je domaćin jednog od najznačajnijih stručnih skupova u oblasti zdravstva u našoj zemlji i brojnih stručnjaka ne samo iz naše, već i iz drugih država, rekla je Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu otvarajući kongres.

Naša zajednica, dodala je ona, posvećena je unapređenju i stalnom razvoju zdravstvenog sistema, a ovakvi događaji pored toga što unapređuju medicinsku struku, jačaju veze i saradnju među naučnicima, lekarima, medicinskim tehničarima i institucijama u različitim oblastima medicine i predstavljaju temelj za dalju edukaciju i profesionalni razvoj naših zdravstvenih radnika.

Pavić je izrazila zadovoljstvo što je jedna od tema ovog kongresa i mentalno zdravlje, oblast kome je ove godine Grad Kragujevac posvetio pažnju, sa posebnim osvrtom na mentalno zdravlje mladih, naglasivši da je ono jednako bitno kao i opšte zdravlje svakog pojedinca jer doprinosi stabilnoj zajednici. Oktobarski zdravstveni dani su prilika da vodeći stručnjaci iz oblasti medicine i javnog zdravlja, razmenjujući najnovija saznanja i iskustva, zajednički doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema i kvaliteta života svih naših građana, kazala je Pavić i poručila da će Grad Kragujevac nastaviti da pruža podršku ovakvim događajima jer smatra da je ulaganje u znanje, stručnost i povezivanje ključno za napredak celokupne zajednice. Predsednici Srpskog lekarskog društva i Okružne podružnice Kragujevac ovom prilikom su uručili zahvalnice, plakete i povelje, a u ime gradonačelnika Kragujevca, Nikole Dašića, povelju je primila dr Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, ljudska i manjinska prava.

Ona je izrazila nadu da će ovogodišnji Oktobarski zdravstveni dani biti uspešni i inspirativni kao i prethodnih godina i nastaviti da doprinose razvoju medicinske prakse u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu