Ekipe JKP Šumadija Kragujevac saniraju štetu nastalu usled nevremena - iKragujevac


Vesti

Olujno nevreme i obilne padavine koje su prethodnih dana zahvatile Kragujevac i okolinu izazvale su štetu u brojnim naseljima na teritoriji grada. Ekipe Sektora niskogradnje i Sektora zelenila JKP Šumadija Kragujevac svakodnevno su angažovane na terenu.

Sektor niskogradnje, po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove, izvodi radove na obnovi oštećene putne infrastrukture. Radovi uključuju nasipanje ulica kamenim materijalom i valjanje.

Do sada su sanirane i vraćene u prvobitno stanje ulice u naseljima Male Pčelice, Stanovo, Bresnica, Vinogradi, Uglješnica, Maršić i Beloševac.

Trenutno su u toku radovi na sanaciji ulice Borivoja Petrovića u MZ Vašarište, kao i ulica Miroslava Slovića, Mladenovačke i Pere Todorovića u MZ Uglješnica.

Jak vetar i velike količine padavina prouzrokovale su štetu i na javnim zelenim površinama u gradu. Ekipe Sektora zelenila su na terenu i rade na otklanjanju posledica nevremena u naseljima Erdoglija, Centralna radionica, Centar i Pivara. U Velikom parku i Kreativnom parku uklanjaju polomljena stabla i sakupljaju grane sa zelenih površina i dečjih igrališta.

Sanacija posledica nevremena će biti nastavljena i narednih dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu