Dobra muzika rasterala kišu iznad Kragujevca - Arsenal fest 2024 - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je ove godine, krajem juna, postao centar muzičke festivalske atmosfere zahvaljujući Arsenal festu, koji je privukao domaće i svetske zvezde, kao i ljubitelje dobre muzike. Jaka kiša je prestala da pada oko 18 sati, neposredno pred otvaranje kapije Kneževog arsenala, gde se održava ovaj međunarodni muzički događaj. Izbor i brojnost izvođača, kao i dodatni prateći sadržaji, opravdali su očekivanja mnogobrojne publike koja je stigla iz različitih delova Srbije i susednih zemalja.

Program Arsenal festa 2024. počeo je nastupom Vuka Vukajlovića na Garden stejdžu. Mejn stejdž je otvorio Asian Dub Foundation, a nakon njih atmosferu su zagrejali Cane i Partibrejkersi sa svim svojim poznatim hitovima. Prvo veče festivala bilo je posebno zbog iščekivanja holivudske zvezde Kijanu Rivsa, koga je publika pozdravila ovacijama kada je izašao na binu sa svojim bendom Dogstar. Mejn stejdž prve večeri zatvorio je pank-rok sastav Brkovi, omiljen među lokalnom publikom.

Na Garden stejdžu su se smenjivali izvođači različitih muzičkih žanrova, među kojima su bili Forever Storm, Lipov Loud, Tago Mago, Lufthansa, Keni nije mrtav, Jarboli, Grand Mess, Svemirko i Ničim izazvan. Eksploziv stejdž je, kao i uvek, bio rezervisan za didžejeve, a prve večeri su nastupali Marco White B2B Goranche, Tijamara, Nemax i Petar Dundov.

Večeras će na Arsenal festu nastupati Nouvelle Vague, Bijelo dugme koje obeležava 50 godina postojanja, Cobi, Lil Pump, dok će na Garden stejdžu svirati Oathbringer, Gajbraš T, Dante, Steffan, Njezz, Bad Daughter, Jet Vesper, Vojko V, Ritam Nereda, Mortal Kombat, Miki Radojević i bend, Rouzi, Mimi Mercedez, a didžejevi Petrovitz YU, Tijana Kabić, Nexie, Musumeci i Kristijan Molnar će zabavljati publiku.

U subotu, 29. juna, za koju su pojedinačne karte rasprodate još pre nekoliko dana, nastupiće Circa Waves, Zdravko Čolić i simfonijski orkestar, Palaye Royale, Sivert Hoyem i Goblini, čiji je frontmen Branko Golubović – Golub ove godine dobio nagradu „Mikica Zdravković“, koju Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov doprinos muzičkoj sceni. Na Garden stejdžu, subota veče će biti rezervisana za Malog Demona, Kruz Roudi, Zhivu, Nika Westa, Ivu Lorens, Despite the Noise, Savršene Marginalce, E-play, Z++, Letu Štuke, dok će na eksploziv sceni nastupiti Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley, Wise D & Kobe.

Tokom trajanja festivala, street art umetnica Kraljica Vila – TKV crta murale u prostoru Kneževog arsenala, a posetioci imaju priliku da pogledaju i dela skulptora Arpada Slančika. U okviru pratećeg programa, u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu do 1. jula je otvorena izložba „Andy Warhol“ koja prikazuje 40 grafika jednog od najpoznatijih umetnika pop-arta, iz kolekcije galeriste Lazara Vujića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu