Gradonačelnik primio učenike Prve kragujevačke gimnazije zbog osvojenog prvog mesta na takmičenju Florida Sunshine Invitational 24 - iKragujevac


Vesti

Učenici Prve kragujevačke gimnazije, članovi Lego sekcije, osvojili su prvo mesto u kategoriji inženjerska izvrsnost na nedavno održanom takmičenju Florida Sunshine Invitational 24. Tim povodom, gradonačelnik Nikola Dašić priredio je prijem za članove ekipe „Lego Musketari“ i njihove mentore Katarinu Veljković, Anu Stanković i direktorku Prve kragujevačke gimnazije, Slavicu Marković.

Ana Stanković, profesor matematike, izrazila je ponos na uspeh svojih učenika s obzirom na jaku konkurenciju koju je činilo preko 50 ekipa iz celog sveta. Ova nagrada objedinjuje robot igru, dizajn robota, projekat i osnovne vrednosti kao što su timski rad i saradnja unutar tima, kao i sa drugim ekipama na takmičenju.

"Za nas je to podstrek da nastavimo sa radom, a deci velika satisfakcija da vide da su na pravom putu i da nastave da se bore za ono što rade svakodnevno," kazala je profesorka Stanković.

Jedan od elemenata takmičenja bila je i inovacija u okviru koje su „Lego Musketari“ postavili podlogu za učenje „moravca“, osnovnih koraka srpskog kola, što je oduševilo stručni žiri i članove ekipa iz drugih zemalja.

Gradonačelnik Nikola Dašić naglasio je ponos na uspeh učenika Prve kragujevačke gimnazije i njihovih mentora.

"Vi pripadate novim generacijama koje su po znanjima u ovim specifičnim, inovativnim i novim poslovima mnogo ispred nas starijih, što potvrđuju izvrsni rezultati koje ste ostvarili u Majamiju. Zato nema razloga za brigu za vašu budućnost," rekao je Dašić.

Ekipu „Lego Musketara“ činili su učenici sedmog razreda: Todor Stanković, Natalija Đoković, Hristina Novaković, Katarina Vesković i Rastko Andrejević; učenici prve godine: Đurđa Jevtić i Bogdan Dunjić; kao i učenici druge godine: Lena Stanković, Marko Bogićević i Pavle Novaković. Učenici Lego sekcije imali su uspeha na evropskim takmičenjima, a ovo je njihov prvi trofej za Srbiju na svetskom takmičenju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu