Novi stadioni u Novom Sadu i Kragujevcu ključni za organizaciju Evropskog prvenstva mladih 2027. - iKragujevac


Sport

Na trećoj redovnoj sednici Fudbalskog saveza Srbije (FSS), održanoj u sportskom centru u Staroj Pazovi, saopšteno je da će novi stadion u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u organizaciji Evropskog prvenstva mladih 2027. godine. Ova informacija objavljena je u sportskoj publikaciji "Žurnal".

Generalni sekretar FSS-a, Jovan Šurbatović, naglasio je značaj novih stadiona, posebno onog u Kragujevcu, za uspešnu organizaciju ovog prestižnog takmičenja. Srbija, zajedno sa Albanijom, konkuriše za domaćinstvo Evropskog prvenstva mladih, a protivkandidati su Belgija i Turska. Šurbatović je optimističan u pogledu šansi Srbije da dobije domaćinstvo, ističući da novi infrastrukturni projekti predstavljaju važan adut u toj borbi.

Novi stadion u Kragujevcu projektovan je prema najmodernijim standardima UEFA, sa kapacitetom koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje međunarodnih takmičenja. Izgradnja ovog stadiona deo je šire strategije razvoja fudbala u Srbiji u periodu od 2024. do 2028. godine, koja je takođe usvojena na sednici FSS-a.

Uz novi stadion u Novom Sadu, kragujevački stadion biće jedan od ključnih objekata za organizaciju utakmica tokom prvenstva. Planirana infrastruktura i kapacitet stadiona pružiće neophodne uslove za smeštaj velikog broja navijača, timova i medija, što će doprineti ukupnom uspehu prvenstva.

Pored infrastrukturnih projekata, FSS je istakao i druge aspekte priprema za Evropsko prvenstvo mladih. Tokom sednice, Šurbatović je pomenuo i veći interes sponzora, kao i prihod od prijateljskih utakmica reprezentacije, koji su značajno doprineli finansijskoj stabilnosti i mogućnosti za ulaganje u nove projekte.

Ukoliko Srbija i Albanija dobiju domaćinstvo Evropskog prvenstva mladih 2027. godine, Kragujevac će se naći u centru pažnje evropske fudbalske javnosti. Ovaj događaj predstavljaće značajan korak napred za srpski fudbal i grad Kragujevac, koji će imati priliku da se pokaže kao važan sportski centar u regionu.

Izvor: Žurnal

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu