Uređenje Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ pred manifestaciju „Veliki školski čas“ - iKragujevac


Vesti

Povodom predstojeće manifestacije „Veliki školski čas“, ekipe JKP „Šumadija Kragujevac“ intezivirale su radove na uređenju Spomen-parka „Kragujevački oktobar“, pripremajući ovaj memorijalni kompleks za obeležavanje oktobarskih svečanosti.

Sektor zelenila je uspešno obavio košenje travnatih površina unutar kompleksa, uključujući i prostore oko muzeja „21. oktobar“, kao i na kružnom putu Desankin venac. Pored toga, posađena je jesenja rasada na površinama oko humki, koje se redovno održavaju, okopavaju i polivaju. Takođe, uklonjena je sva nepoželjna vegetacija, a izvedena je i seča, utovar i odvoz polomljenih grana, čime je park dodatno očišćen i uređen.

Služba signalizacije JKP „Šumadija“ obeležila je horizontalnu signalizaciju u parku, uključujući pešačke prelaze, parking mesta, biciklističke trake i druge oznake na kolovozu kružnog puta Desankin venac. Ove mere doprinose boljoj organizaciji saobraćaja i sigurnosti posetilaca tokom manifestacije.

Pored navedenih radova, park je temeljno očišćen – mašinsko pranje staza i ulica doprinosi da prostor izgleda uredno i spremno za predstojeće oktobarske svečanosti.

Manifestacija „Veliki školski čas“, koja se tradicionalno održava u Spomen-parku, predstavlja jedno od najznačajnijih sećanja na streljane đake i građane Kragujevca 21. oktobra 1941. godine. Zahvaljujući intenzivnim radovima na održavanju parka, Spomen-kompleks je ove godine, kao i uvek, spreman da dostojanstveno ugosti sve učesnike i posetioce manifestacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu