Tim „Lego Musketara“ organizovao veče druženja sa kompanijama i institucijama koje prate njihove uspehe - iKragujevac


Vesti

U znak zahvalnosti svima onima koji su pomogli da tim Lego Musketara Prve kragujevačke gimanije otputuje u junu mesecu ove godine na takmičenje koje je održano na Floridi gde su osvojili zapažen rezultat, članovi tima sa svojim profesorima organizovali su veče druženja u svojim prostorijama, u MejkersLab učionici.

Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice institucijama i kompanijama koje su prepoznale njihov rad i pružile im podršku među kojima su i Grad Kragujevac, Državni data centar, Radip-televizija Kragujevac, kompanije Mozzart, Komtrejd, Teknia i dr. U ime Grada Kragujevca zahvalnicu je primila Danka Andonovski, šefica Kabineta gradonačelnika koja je istakla da ovakve inicijative i ovakvi mladi ljudi koji teže usavršavanju i osvajaju nagrade pronose na najlepši mogući način ime našeg grada kroz svet, Trudimo se da ih podržimo na sve moguće načine kako bi i dalje bili ponos našem gradu i imali uslove da u njemu ostanu – kazala je Andonovski.

Profesorka Katarina Veljković zahvalila se svima koji su pomogli timu Lego Musketara da odu na takmičenje Florida Sunshine Invitational 24 i tamo pokažu sva svoja znanja u izuzetno jakoj konkurenciji (prvo mesto u kategoriji inženjerska izvrsnost).

Pomoć i podrška su nam značile puno jer smo uspeli da odemo i da pokažemo da smo među najboljima u ovoj oblasti. Ove godine počinjemo novu sezonu i nadam se da će ova uspešna priča privući nove mlade ljude da učestvuju u radu Lego sekcije i ostvare možda još bolja postignuća – kazala je Veljković.

Druženju sa kompanijama i institucijama prisustvovala je i direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slvica Marković i profesorka Ana Stanković koja je sa svojom koleginicom, Katarinom Veljković podjednako zaslužna za uspehe ovih talentovanih učenika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu