Edukacijom najmlađih obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima - iKragujevac


Vesti

Uokviru obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Odeljenje za ljudska i manjinska prava, rodnu ravnopravnost i borbu protiv trgovine ljudima u saradnji sa Crvenim krstom Kragujevca organizovalo je radionicu za učenike prvog i drugog razreda OŠ „Milutin i Draginja Todorović“. U ime grada Kragujevca, radionici je prisustvovala Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Važno je da naše mlade edukujemo u najranijem uzrastu kako bi razvili svest o samozaštiti i stekli odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima – kazala je Jelena Pavić i dodala da tome doprinose upravo ovakve radionice.

Odeljenje za ljudska i manjinska prava, rodnu ravnopravnost i borbu protiv trgovine ljudima organizovalo je brojne aktivnosti kao što su predavanja Igora Jurića na temu „Amber alert“, usvojen je Operativni plan za suzbijanje trgovine ljudima, a načelnica odeljenja je od ove godine postala članica GRETA, grupe eksperata za suzbijanje trgovine ljudima.

Radionica koju su danas održali volonteri Crvenog krsta osmišljena je tako što vodi učenike kroz priču glavnih junaka, Miše i Maše koji ih uče o tome da li treba da otvaraju vrata nepoznatim osobama, da li treba da pričaju sa nepoznatim ljudima na internetu, na putu od kuće do škole i dr.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu