Apel građanima da budu odgovorni i ne izazivaju požar na otvorenom - iKragujevac


Vesti

Nakon najave toplog vremena koje pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru i njihovom brzom širenju, pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, apeluju na građane da ne pale travu i nisko rastinje na takvim područjima, posebno u blizini obradivih poljoprivrednih površina ili u blizini šuma, zbog opasnosti širenja požara koji može da ugrozi živote građana i nanese veliku materijalnu štetu.

Od početka ove godine na teritoriji Kragujevca zabeležen je veći broj požara na otvorenom, naročito tokom februara i aprila.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac apeluju na građane da poštuju Zakon o zaštiti od požara.

Naročito je neophodno obratiti pažnju tokom toplih dana koji pogoduju nastanku požara na otvorenom kako bi se sprečile opasnosti koje mogu nastati.

Sa početkom žetvenih radova, očekuje se i povećan broj požara na otvorenom.

Zbog toga bi građani trebalo da budu odgovorni i da poštuju zakonske odredbe, za čije nepoštovanje su propisane i novčane kazne.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac i Uprave za vanredne situacije će u letnjem periodu obilaziti ruralna područja i upozoravati građane i ukoliko bude potrebe, pisaće i određene mandatne kazne u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti građana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu