Da se mladi nakon provoda na bezbedan način vrate kući - iKragujevac


Vesti

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća mlade vozače i one buduće od opasnosti vožnje i učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola. v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović, rekao je da redovno podsećaju na teme bezbedne vožnje i brinu o tome kako da se mladi nakon ovog provoda na bezbedan način vrate kući.

„Važno je da apelujemo na sve mlade da ukoliko su konzumirali alkohol ne sedaju u automobil, i to da ne čine ukoliko je vozač konzumirao alkoholˮ.

„Alkohol ima niz štetnih posledica, na prvom mestu vreme reakcija i procena vozača su znatno usporenije, procene su znatno lošije.

Sve to vozače pod dejstvom alkohola dovodi u rizik i to posebno naglašavamo mladima da ukoliko su konzumirali alkohol ne sedaju za volan, ni u kom slučajuˮ, rekao je Stamatović.

Ono što je karakteristično za mlade, dodao je, jeste želja za dokazivanjem u nekom društvu, posebno u većim grupama i kako su festivali neko mesto gde treba da se provedu, treba da znaju da su prava zabava i provod samo onda kada bezbedno stignu kući.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, Zlatko Belencan, poručuje da je Uprava stručni partner svim učesnicima u saobraćaju posebno ovom prilikom.

Nadležni apeluju na mlade ali i na roditelje da posebnu pažnju skrenu na taj povratak kući nakon ovakvog provoda, kao i da deci objasne koje su posledice ne samo vožnje pod dejstvom alkohola već i vožnje sa nekim ko vozilom upravlja u takvom stanju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu