KG: Položeni venci u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja - iKragujevac


Vesti

U znak sećanja na NATO bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, koje je počelo na današnji dan pre 16 godina i trajalo 78 dana, održan je pomen kraj spomenika "Uspenje" u centru Kragujevca.

Poštu su minutom ćutanja i polaganjem venaca odali predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac, predstavnici lokalne samouprave, SUBNOR-a, Vojske Srbije, Policijske uprave, udruženja Rezervnih vojnih starešina, Civilnih žrtava rata kao i predstavnici političkih partija.

"Uz pijetet poštovanja i sećanje na poginule Kragujevčane još jednom smo ispred spomenika uspenja položili vence, za navek, za sećanje na sve koji su položili život tokom 78 dana straha, strepnje i hrabrosti srpskog naroda ali i Kragujevčana", rekla je član gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja Gordana Damjanović, koja je u ime grada Kragujevca položila venac.

Tokom vazdušnih dejstava NATO avijacije na SRJ poginuo je 41, a u ratovima koji su vodjeni od 1990. do 1999. godine ukupno je nastradalo 96 Kragujevčana, čija se imena nalaze na pločama kod spomenika "Uspenje" u centru grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu