Pratnja pacijenta iz Jagodine napala i povredila vozača kragujevačke Hitne pomoći - iKragujevac


Vesti

Pratnja pacijenta iz Jagodine napala je juče i povredila vozača kragujevačke Hitne pomoći, navodno zbog njegovog kašnjenja prilikom transporta obolelog.

Kako za Danas kažu u Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac icident se dogodio juče oko 12 sati i 30 časova.

Vozač Hitne pomoći N. B. je odvezao pacijenta u Jagodinu a potom je došao po njega. Tada ga je napao rođak pacijenta (71) prvo pesnicama a potom i štakom. Osoblje jagodinske bolnice je savladalo napadača i pozvalo policiju.

Po vozača Hitne pomoći koji je zadobio povrede glave, grudnog koša i leđa i trenutno je na bolovanju u Jagodnu je otišao kolega koji ga je vratio u Kragujevac.

– Pacijent iz Kragujevca je upućen u Opštu bolnicu Jagodina. Vozač je pacijenta i pratnju člana porodice pacijenta, uredno prevezao do nadležne zdravstvene ustanove u 11 sati i 30 minuta. Po zavrlienom pregledu, prilikom preuzimanja pacijenta kako bi ga vratio do kućne adrese, vozač je verbalno i fizički napadnut, pesnicama i drvenom štakom, pri čemu je dobio više udaraca u glavu, ruke, grudi i leđa. Vozač nije pružao otpor i nije uzvratio niti verbalno, niti fizički, već je dozivao pomoć i molio napadača da prestane sa udarcima, što ovaj nije učinio. Zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina su odgovorili na pozive upomoć, savladali napadača i pozvali policiju. Vozač je pregledan u Opštoj bolnici, gde su konstatovane povrede i nalazi se na bolovanju. Policija u Jagodini je postupila po proceduri i obavestila nadležne, potvrđuju za Danas u kragujevačkoj Hitnoj pomoći.

Sindikat Hitne pomoći i rukovodstvo su se oglasili osudivši ovaj incident

– Naš sindikat oštro osuđuje ovakve ispade pojedinaca prema svim zaposlenima u našoj ustanovi. Ovo je prevršilo svaku meru, navodi se, između ostalog u saopštenju sindikata.

Iz sindikata podsećaju da je posle njihove inicjative prošle nedelje Vlada Srbije predložila da se u Krivičnom zakoniku propiše posebno krivično delo i posebne kazne za napad na zaposlene u zdravstvenim ustanovama u cilju da se obezbedi veća zaštita zaposlenih u zdravstvenim ustanova i sprečavanje napada na njih, a kojima su često izloženi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu