Ekipe javno-komunalnih preduzeća su na terenu, broj za prijavu štete 505-800 - iKragujevac


Vesti

Štetu na infrastrukturi koja je nastala kao posledica velikog nevremena koje je juče zahvatilo grad Kragujevac i okolna sela građani mogu prijave na broj telefona 505 – 800.

Do sada je Situacioni centar dobio 18 prijava za oštećenje ulica i ekipe JKP „Šumadija“ i „Vodovod i kanalzacija “ su na terenu, intervenišući na mestima gde je velika količina vode unela šut i tom prilikom zapušila kišnu i fekalnu kanalizaciju, izjavio je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika. Kragujevca. Do sada nema nijedne prijave građana za dezinfekciju kao i da je došlo do izlivanja fekalne kanalizacije, ali očekujemo da će biti i takvih zahteva.

Grad Kragujevac je u kominikaciji sa Ministarstvom za javna ulaganja i obavešteni smo da je sedam opština i gradova prijavilo štetu nastalu kao posledica velikog nevremena. Priprema se procena štete, a nakon toga će ministar na sednici Vlade zatražiti proglašenje elementarne nepogode. Tu informaciju, rekao je Ružić, ćemo imati u toku sledeće nedelje, i dodao da će na osnovu toga, ministarstvo napraviti programe pomoći za nadoknadu štete pogođenih domaćinstava.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca je još jednom podsetio da građani mogu da prijave štetu nastalu na infrastrukturi, ulicama, vodovodnim i kanalizacionim linijama, potrebu za dezinfekcijom objekata i dvorišta zbog izlivanja fekalne kanalizacijuje, kao i štetu na usevima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu