Sutra u Višem sudu u Kragujevcu nastavak suđenja rođacima Uroša Blažića - iKragujevac


Vesti

Suđenje rođacima Uroša Blažića, koji je okrivljen za ubistva u Maloj Duboni i Orašju, biće nastavljeno sutra glavnim pretresom u 10.00 časova u Višem sudu u Kragujevcu, rečeno je FoNetu u sekretarijatu tog suda.

Blažićev ujak Goran Gavrilović (50) i brat od ujaka Boris Gavrilović (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Optuženi Uroš Blažić je, nakon ubistva devet i ranjavanja 12 meštana Dubone i Malog Orašja, uspeo da pobegne iz područja tih sela, koje nakon zločina blokirala policija, i sakrije se u domaćinstvu svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima, 5. maja 2023. godine.

Prilikom pretresa domaćinstva porodice Gavrilović, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

U Višem sudu u Kragujevcu 31. maja održano je drugo ročište i najavljeno da će tada biti saopšten datum izricanja presude, ali je sudija Jasmina Leković u skladu sa zakonom, naložila da se nakon iznošenja završnih reči pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku i zakazala nastavak glavnog pretresa za 19. jun u 10 sati.

Prethodno ročište održano je sa dva sata zakašnjenja zbog dojave o postavljenoj bombi, pa su pripadnici kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova evakuisali Palatu pravde u Kragujevcu i utvrdili da u zgradi nema bombe.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu