Intervju sa Predragom Stevovićem, članom Gradskog veća za sport Grada Kragujevca: "Podrška školskom sportu je ulaganje u budućnost naše dece" - iKragujevac


Vesti

U sklopu kampanje za promociju sporta i zdravih životnih navika, Grad Kragujevac je započeo podelu brendiranih majica sa natpisom "Grad Kragujevac" namenjenih učenicima osnovnih škola za časove fizičkog vaspitanja. Ova inicijativa, predvođena članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem, ima za cilj da motiviše decu na veće učešće u sportskim aktivnostima, kako u školi, tako i van nje. Podela majica predstavlja prvi korak u dugoročnijem planu, kojim Grad želi da obuhvati sve škole i što više dece, uz obezbeđivanje dodatne sportske opreme u budućnosti.

 

iKragujevac: Gospodine Stevoviću, Grad Kragujevac je pokrenuo važnu inicijativu za podršku školskom sportu. Možete li nam reći nešto više o tome?

Predrag Stevović: Grad Kragujevac je posvećen tome da sport i fizička aktivnost budu dostupni svoj deci. Podelili smo stotine brendiranih majica sa natpisom "Grad Kragujevac" učenicima osnovnih škola za časove fizičkog vaspitanja. Ipak, to je samo početak. Naša želja je da svako dete, u svim školama, dobije ovakvu podršku. Planiramo da u narednom periodu podelimo još više majica, kako bismo osigurali da što veći broj dece bude motivisan da se aktivno bavi sportom. Grad Kragujevac će nastaviti u finansiranju ovakve akcije a implementirati preko naših partnera Saveza za Školski sport i Sportskog saveza Grada Kragujevca i u narednom periodu.

iKragujevac: Koliki je značaj ovih donacija za školsku decu?

Predrag Stevović: Ova donacija ima simboličku, ali i praktičnu vrednost. Želimo da deci ukažemo na važnost sporta i fizičkog vaspitanja, kao i da ih motivišemo da se bave sportom ne samo tokom časova već i u slobodno vreme. Doniranjem majica želimo da im pružimo osećaj pripadnosti i podstaknemo ih da budu ponosni na to što se bave fizičkom aktivnošću. Važno nam je da deca shvate da je sport bitan deo zdravog i uravnoteženog života.

sportskemajce1

iKragujevac: Kakvi su dalji planovi Grada kada je u pitanju podrška školskom sportu?

Predrag Stevović: Kao što sam rekao, ovo je tek početak. Obezbedili smo stotine majica, ali cilj nam je da dopremo do svih osnovnih škola i što većeg broja dece. Osim majica, obezbedili smo i sportsku opremu za vrtiće, jer je važno da deca već od malih nogu zavole sport. U narednom periodu planiramo dodatne donacije, jer smatramo da svako dete treba da ima adekvatnu opremu za časove fizičkog vaspitanja. Zajedno sa našim partnerima, Savezom za školski sport i Sportskim savezom Grada Kragujevca, nastavićemo da radimo na tome.

sportskemajce2

iKragujevac: Šta je vaša poruka deci i roditeljima?

Predrag Stevović: Poruka je jasna – sport je zdravlje. Kroz sport deca razvijaju ne samo telo, već i um. Naša misija je da ih motivišemo da provode što više vremena u fizičkim aktivnostima, daleko od društvenih mreža, i da kroz igru i trening razvijaju zdrave životne navike. Grad Kragujevac je tu da podrži tu misiju, i siguran sam da će deca prepoznati značaj sporta.

sportskemajce3

iKragujevac: Hvala vam na razgovoru.

Predrag Stevović: Hvala vama što ste omogućili da podelimo našu inicijativu sa građanima Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu