Policija u Kragujevcu razbila lanac trgovine psima - iKragujevac


Vesti

Policija u Kragujevcu je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aranđelovcu i Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sprečila nezakonitu trgovinu psima upotrebom falsifikovanih pasoša u Srbiji i zemljama EU, saopštili su iz informativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dodali su da je policija, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv jedne žene (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno bavljanje određenom delatnošću, dok je protiv veterinara (45) podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

„Sumnja se da je osumnjičena duži vremenski period neovlašćeno držala nelegalnu odgajivačnicu pasa za koje je pribavljala falsifikovane pasoše od osumnjičenog veterinara koji ih je, kako se sumnja, izdavao bez unosa u centralnu bazu Uprave za veterinu. Takođe, kako se sumnja, prilikom vakcinacije, nije vršio mikročipovanje pasa“, saopštili su iz MUP-a.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu