Rekonstrukcija igrališta u naselju Mala Vaga - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je, u saradnji sa preduzećem „Šumadija d.o.o.“, započeo radove na rekonstrukciji dečijeg igrališta u Ulici Kneza Miloša, u naselju Mala Vaga. Radove je obišao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

„Dečije igralište na Maloj Vagi je jedno od prvih igrališta koje je Grad Kragujevac pre nekoliko godina rekonstruisao sa tadašnjim preduzećem Šumadija DES. Zahvaljujući meštanima naselja, igralište je sačuvano u svom izvornom obliku,“ izjavio je Stevović. „Zbog stanja sprava koje su propale zbog zuba vremena, a ne zbog vandalizma, i nisu bezbedne za korišćenje, odlučili smo da ga obnovimo. Uskoro će deca iz naselja moći ponovo da se igraju na novim spravama i novoj podlozi.“

Rekonstrukcija ovog igrališta je prva u nizu planiranih za ovu godinu, a vrednost radova iznosi nešto više od milion dinara. Radovi obuhvataju zamenu dotrajalih sprava, postavljanje novih bezbednosnih podloga i uređenje prostora kako bi igralište bilo sigurno i funkcionalno za decu.

„Ovo je samo početak. Grad Kragujevac nastavlja sa ulaganjima u obnovu i izgradnju dečijih igrališta kako bi našim najmlađima omogućili bezbedno i kvalitetno mesto za igru,“ dodao je Stevović. „Planiramo rekonstrukciju još nekoliko igrališta širom grada tokom ove godine.“

Meštani naselja Mala Vaga pozdravili su ovu inicijativu i izrazili zadovoljstvo zbog obnove igrališta. „Deca će konačno imati sigurno mesto za igru, a mi, roditelji, možemo biti mirni znajući da se igraju na bezbednim spravama,“ rekla je jedna od meštanki.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu