Intenzivne aktivnosti Zavoda za urgentnu medicinu u Kragujevcu: 52 terena i 111 pregleda u prethodna 24 sata - iKragujevac


Vesti

Ekipe Zavoda za urgentnu medicinu u Kragujevcu imale su izuzetno aktivan dan i noć, obavljajući ukupno 52 terena u protekla 24 sata. Od toga su 34 intervencije izvedene tokom dana, dok je noću realizovano 18 terena.

Paralelno sa terenskim radom, ambulante Zavoda su bile pod velikim opterećenjem, gde je ukupno pregledano 111 odraslih pacijenata. Pregledi su raspoređeni na dnevne i noćne smene, pri čemu je tokom dana obavljeno 44 pregleda, a tokom noći čak 67.

Intervencije na javnim mestima činile su značajan deo aktivnosti sa ukupno 8 intervencija.

Tokom dana, najčešći pacijenti bili su oni sa visokim krvnim pritiskom, oboleli od karcinoma i astmatičari. Ova grupa pacijenata zahteva posebnu pažnju i hitnu medicinsku pomoć zbog prirode njihovih stanja.

Noć je donela drugačiju dinamiku zdravstvenih problema. Pacijenti su se uglavnom javljali sa bolom u grlu i grudima, povredama i astmatičnim napadima. Bol u grlu i grudima često može ukazivati na ozbiljnije zdravstvene probleme koji zahtevaju hitnu intervenciju.

Ove brojke ukazuju na kontinuiranu potrebu za urgentnom medicinskom pomoći u Kragujevcu, kao i na značaj efikasnog i brzog odgovora timova Zavoda za urgentnu medicinu. Rad ovih timova je od suštinskog značaja za očuvanje zdravlja i života građana, posebno u situacijama kada je svaka sekunda važna.

Zavod za urgentnu medicinu apeluje na građane da u slučaju zdravstvenih problema odmah potraže pomoć kako bi se sprečile ozbiljnije posledice i osigurao pravovremeni tretman.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu